HANS BORGFJORD

Flyttet fra Vallersund

Navn: Hans Borgfjord

Alder: 83

Bosted: Dr. Sauers gt. 7 i Botngård

Familie: Ektefelle, fire barn, ti barnebarn og tre oldebarn

Jobb: Pensjonist

På fritida: Leser mye. Aktiv på Mølnargården bla. med ukentlige møter i mandagsklubben. Og så har Hans tapt sitt hjerte til fiskeværet Halten. Hit tar han turen så snart anledningen byr seg og her er han for å kose seg og delta i forskjellige dugnadsarbeid.

  • Etter å ha bodd på Borgfjorden i 83 år, må det være rart å bryte opp?

Det er klart, men jeg har brukt litt tid på å tenke igjennom saken og motivere meg og bestemme meg. Livet er jo en prosess der vi må innrette oss som best vi kan. Nå har jeg flyttet til ei trivelig leilighet og har det fint her. Slik er det.

  • Men du kommer vel til å savne den utsikten du har våknet til i så mange år?

Ja, det er sikkert. Fjorden nedenfor gården vår har vært like levende som en god venn. Forskjellig gjennom hele døgnet med flo og fjære og skiftende i forhold til de fire årstidene. Det er jo heldigvis så viselig innrettet at jeg tar med meg mange vakre bilder i hukommelsen som jeg kan «bla i» når det passer sånn. Og strekker ikke det til har jeg over lang tid tatt en hel haug med bilder som jeg også fysisk kan plukke fram.

  • Og det er først når du skal flytte du ser alt du har samlet på?

Akkurat. Men jeg har benyttet anledning til å kvitte meg med mye, bl.a. mange hyllemeter med bøker som barna har overtatt. Men jeg har fortsatt med mer enn nødvendig til Botngård og synes jeg har innrettet meg bra. Jeg har jo samlet på utrolig mye om gamle dager, den papirbunken er ikke liten. Jeg har med PC`en min. Jeg er ikke spesielt avansert bruker, heller tvert i mot, men planlegger i alle fall å skrive litt forskjellig og mest om tidligere tider.

 

SEKS KJAPPE

Hva er best ved å bo i Vallersund?

Jeg har hatt en god arbeidsplass på gården i Vallersund og så har bygda alltid vært en trygg og god plass for ungene våre å vokse opp på. Her har vi hatt skolen vår og ellers det aller nødvendigste.

Jeg har alltid vært interessert i å benytte naturen. Her har jeg kunnet gå på jakt og fiske i fine vatn og selvsagt hatt mange flotte turen i skjærgården og på havet.

Noe du savner?

Ikke noe jeg kan komme på – i alle fall ikke noe viktig!

Hva gjør deg glad?

Jeg har et stabilt, godt humør og har hatt mye å glede meg over. Jeg har alltid satt pris en hyggelig samtale med gode venner. Og et godt måltid med fersk fisk, lever og rogn.

I tillegg er jeg nok litt i slekt med Isak Selanrå i Hamsuns Markens grøde. Å dyrke nytt land har alltid gjort meg glad. Når et nybråttsarbeid har forvandlet blautmyra til frodig eng, ja da har jeg følt stor glede.

Hva irriterer deg?

Hvis noen lyger deg rett opp i ansiktet og spesielt hvis dette skjer i vinnings hensikt.

Yndlingsprogram på TV?

Jeg får med meg nyhetene og værmeldingene, sånn har det alltid vært. Så er jeg altetende når det gjelder historisk stoff. Skikkelig gammelt, men også fra nyere tider.

Den siste boka du leste?

Sigrid Unsets Olav Audunssønn og hans børn. En fascinerende middelalderroman som utkom i 1927.

- Oed -

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.05 | 22:22

Hei! Det blir nok ikke Feskleikdager i år heller. Grunnen er at vi trenger å samle en hel gjeng ressurspersoner for å gjennomføre. Dette viser seg vanskelig.

...
27.04 | 22:51

Blir det feskleikdagan i år. Mvh Torstein kleven. 9770 mehamn

...
14.07 | 22:34

Veldig fin side! Morsomt å følge med på for oss «hyttefolk».
Jeg ønsker meg informasjon om skulpturene på Vallersund gård.

...
27.06 | 21:56

Det var Ragnar Mørk som startet Fosenkrabbe i sin tid, på Nordneset.
Undersøk historien før dere går ut med fortellinger.

...
Du liker denne siden