DRILSVATNET

Pauline med Johannes Tårnes i sulkyen - en av flere lokale favoritter som deltok når det var travkjøring på Drilsvatnet.

Drilsvatnet ligger på grensa mellom de to hovedgårdene Boldfjord og Vallersund og bare et godt steinkast fra den tredje som er Birkeli. Før vatnet ble senket med en kanal som senere ble lagt i rør ned til Osen, gikk det sjøaure opp til vatnet. Cato Normann som eide Birkeli skal ha sikret seg fiskerettighetene i Drilsvatnet. Men vatnet har hatt flere funksjoner opp igjennom historien. Her var det populært å bade når sjøen var for kald og ved Flauget var det mulig å stupe fra forskjellige høyder. Vinters tid ble det gått på skøyter og vatnet var en yndet møteplass når isen var fin og fullmånen sto for flomlyset. Enda utover på 1950-tallet var det årlige travkjøringer med hester fra Ørland, Nes og Bjugn mot våre lokale favoritter.
Og så bidro isen fra Drilsvatnet til at det kunne sendes fersk fisk fra Vasøya med Kysten og Nauma til Trondheim utover vår og sommer. I tillegg var isen viktig for bankfiskerne som tok inn agn som skulle benyttes på Haltenbanken.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Arvid Olden | Svar 24.09.2016 05.04

Drilsvatnet ble brukt som Drikkevannskilde til Vasøy Vannverk f, i dag er det blitt giftige alger i vatnet, må ikke bade i/drikke! Hadde vært noe å rydde opp i

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 22:34

Veldig fin side! Morsomt å følge med på for oss «hyttefolk».
Jeg ønsker meg informasjon om skulpturene på Vallersund gård.

...
27.06 | 21:56

Det var Ragnar Mørk som startet Fosenkrabbe i sin tid, på Nordneset.
Undersøk historien før dere går ut med fortellinger.

...
13.02 | 17:36

Stedet heter ikke ytterst i Vallersund. Det heter Asserøystranda og er heller mer innerst i Vallersund hvis havet er på yttersida.

...
28.12 | 13:20

Så interessant å høre deg fortelle om gamle dager og slik det var dengang. En God Jul og Et riktig Godt Nyttår ønskes deg og dine Herdis.

...
Du liker denne siden