NOTHOINNAN

Ækte nothoinna - mannskapet ombord i MK Jessingfjord på slutten av 1930-tallet.

Inspirert av gode naboer i Lysøysund starter vi i Vallersund en klubb for godt voksne karer – NOTHOINNAN.

Tirsdag 29. januar foretok vi en forsiktig start for noe som vi tror og håper skal utvikle seg til en positiv tilvekst til Vallersund-miljøet.

Sju mann møtte opp i Åsbakken Bedehus, hadde et par trivelige timer sammen og var skjønt enige om at vi spytter i nevene og går i gang.

Ideen er å invitere pensjonister i alle aldre til å møtes hver første tirsdag i måneden. Møteplassen blir Åsbakken Bedehus. Vi har fått en god avtale med bedehusforeningen. Vi kan rigge oss som det passer i huset, koke kaffe og steke vafler.

Her er det meningen at vi kan la praten gå om løst og fast. Det er aktuelt å be om at noen i laget eller utenfor forbereder et innlegg. Det kan være ett eller annet historisk tilbakeblikk eller kanskje tanker om et dagsaktuelt tema som opptar gruppen.

Vi ser i tillegg også for oss at de ressursene vi representerer kan ta på seg oppgaver til nytte for bygda. En ekte nothoinn er ikke redd for å ta et tak når det behøves.

Mulighetene er mange og vi mener vi kan finne på mye spennende framover.

Nothoinnan er en del av Vallersund Utviklingslag (VUL)

VUL er initiativtaker og ser for seg at det skal være løpende kontakt mellom Nothoinnan og styret i VUL. Utviklingslaget tar kostnaden med å leie bedehuset og så er forslaget at vi oppretter en liten kasse der hver møtedeltager betaler 20,- kr. pr. møte og at dette går til innkjøp av kaffe og noe å bite i, f.eks. vafler.

Begrunnelse for navnet

Vi ønsket å finne et litt spennende og uhøytidelig navn med røtter i bygdas historie (jfr. Feskleikdagan). Folk som deltok i fiske etter sild, sei og torsk med not ble gjerne kalt nothoinna. Dette fordi dette var et hoinnliv med mye slit og ofte lite søvn.

For oss er nothoinn en hedersbetegnelse. Svært mange av våre forfedre hadde sin første jobb om bord i et landnotbruk eller en snurper.

 

 

Disse deltok på det første møtet for nothoinnan

Knut, Bjarne, Roar, Kristian, Paul, Petter og Odd Einar.  Vi  er sikre på at vi blir mange flere ved neste anledning.

Og det blir tirsdag 5. mars kl. 12.00. (Vi regner med å holde på ca. to timer).

Vi skal markedsføre dette arrangementet godt på vallersund.info og på andre måter når tiden nærmer seg.

Hvis du allerede er bestemt på å mønstre på som nothoinn, krysser du av datoen i notisboka di eller på en kalender og blir med.

-oed

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.07 | 22:34

Veldig fin side! Morsomt å følge med på for oss «hyttefolk».
Jeg ønsker meg informasjon om skulpturene på Vallersund gård.

...
27.06 | 21:56

Det var Ragnar Mørk som startet Fosenkrabbe i sin tid, på Nordneset.
Undersøk historien før dere går ut med fortellinger.

...
13.02 | 17:36

Stedet heter ikke ytterst i Vallersund. Det heter Asserøystranda og er heller mer innerst i Vallersund hvis havet er på yttersida.

...
28.12 | 13:20

Så interessant å høre deg fortelle om gamle dager og slik det var dengang. En God Jul og Et riktig Godt Nyttår ønskes deg og dine Herdis.

...
Du liker denne siden